Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt
27 april, 18-20.00, Gasverksgatan 17, Helsingborg

Föreläsning om djurförsök & alternativ

Välkomna på en föreläsning om djurförsök & alternativ!

27 april 18.00
Gasverksgatan 17, Helsingborg
(Medborgarskolans lokaler)

Vi har bjudit in professor Stina Oredsson från Lunds Universitet som bedriver cancerforskning för att tala om djurförsök och hur man kan jobba för att ersätta dem. Hon belönades nämligen 2012 med Nordiska Forskningspriset för alternativ till djurförsök för sina betydande insatser för att minska användningen av försöksdjur inom forskningen.

Stina Oredsson berättar om tidiga tankar om djurförsök och användning av dem. Sedan glider hon in på hur hon tycker att man ska tänka kring forskning utan djurförsök idag och på sin egen cancerforskning med celler som odlas utanför kroppen.

Föreläsningen är kostnadsfri.

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *