Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt
16 november 2018, Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg

Filmvisning: Unlocking the cage

Djurens Rätt Helsingborg-Höganäs bjuder in till en gratis filmvisning på biografen Röda Kvarn. Efter filmen blir det samtal om juridiska rättigheter för icke-mänskliga djur – vi återkommer om samtalsdeltagare inom kort.

OM FILMEN:
Dokumentären Unlocking the Cage handlar om en grupp ideella advokater som, under ledning av Steven Wise, kämpar för att skapa juridisk personstatus för elefanter, valar och apor i två amerikanska delstater. Steven Wise, som är advokat och professor i USA, har i mer än 30 år arbetat för det han kallar icke-mänskliga rättigheter. Han menar att djur borde ha lagliga rättigheter. Han har bland annat drivit ett uppmärksammat rättsfall om schimpansers rätt till sin egen kropp för att de ska slippa genomgå medicinska tester.

Filmen visas på engelska, tyvärr utan textning. Filmen är 1 timme 31 minuter lång. Välkommen!

16 november 19.45
Röda Kvarn, Karlsgatan 7 i Helsingborg

IN ENGLISH:
Djurens Rätt Helsingborg-Höganäs is inviting you to a movie screening free of charge.

Unlocking the Cage follows animal rights lawyer Steven Wise in his unprecedented challenge to break down the legal wall that separates animals from humans. After thirty years of struggling with ineffective animal welfare laws, Steve and his legal team, the Nonhuman Rights Project (NhRP), are making history by filing the first lawsuits that seek to transform an animal from a thing with no rights to a person with legal protections.

The movie is shown with English language, unfortunately without subtitles. After the movie there will be a short discussion with guest we will announce later. Welcome!

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *